Fläskfilé under italienskt täcke
Du behöver:
1 fläskfilé
1½ paket mozarella
en kruka basilika
50 g grillad paprika
2 vivtlöksklyftor
salt,peppar
såsen:
1 dl av skyn
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
1 msk ljus maizena redning
ev peppar och lite socker
Gör så här:
Bryn fläskfilén hel i smör eller margarin, slå på en skvätt vatten då den är brynt runt om. Stek den nästan genomstekt, skär den sedan i ganska tunna skivor och lägg skivorna med snittytan uppåt i en ugnsform. Skär paprikan i småbitar och strö över filén, hacka basilikan och strö även den över köttet.
Skiva mozarellan tunt och lägg dem över köttet. In i ugnen i 15 minuter, 225*.
Vispa ihop ingredienserna till såsen och koka upp.
Servera med ris eller pasta och en god sallad!
Detta är verkligen suupergott!!
Jag har använt magraste fraichen till såsen och det blev precis lika gott som med vanliga;)
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar